Zakelijke rekening openen

Banken Vergelijken doe je bij Bankrekeningopenen.nl Informatie & Tips

Als jij een onderneming begint, moet je dan ook meteen een zakelijke rekening openen? Nee hoor, dit is absoluut geen verplichting, alhoewel het wel handig kan zijn. Vaak denken mensen wel dat dit verplicht is, maar dat is dus niet het geval. Je kunt jezelf dus prima wat kosten besparen door hier niet aan te beginnen. De overheid heeft hier geen regels voor opgesteld, dus je kunt wat dat betreft gewoon doen wat je wilt. Zolang de belastingdienst je bedrijfsadministratie en je financiën maar goed kan controleren, is er niets aan de hand. Dat neemt niet weg dat een zakelijke rekening openen wel verstandig kan zijn, of in ieder geval een extra persoonlijke bankrekening. Heb je dit niet, dan lopen je particuliere inkomsten en uitgaven door die van je bedrijf heen. Dat kan er toe leiden dat je het overzicht kwijtraakt, dat je geen goed beeld meer hebt van hoe jouw onderneming er financieel voor staat. Als je kiest voor een extra privé of een zakelijke rekening openen, dan houd je de financiën goed gescheiden en dat geeft je meer overzicht en inzicht in je boekhouding.

Zakelijke rekening openen heeft voordelen

We noemden net al het punt van het meer overzicht hebben als reden voor een zakelijke rekening openen, maar er zijn meer redenen waarom dit toch handig kan zijn. Mensen zien vaak alleen maar de extra kosten die dit met zich meebrengt, maar er zitten in veel gevallen ook pluspunten aan. Zo bieden banken ondernemers vaak bepaalde voordelen, zoals het gebruik kunnen maken van een mobiel pinapparaat, wat het handig maakt om klanten af te laten rekenen als je op een fair of markt staat. Ook handig aan een zakelijke rekening openen is dat je deze op de naam van het bedrijf kunt zetten. Als je facturen verstuurt, dan hoef je bij de naam van de rekeninghouder dus niet je eigen naam te zetten, maar kan daar gewoon de bedrijfsnaam staan. Dat lijkt natuurlijk veel professioneler en dat wekt bij klanten vaak extra vertrouwen. Bovendien kun je vaak extra bankpassen krijgen, zodat meerdere mensen binnen je onderneming aankopen voor het bedrijf af kunnen rekenen. Meteen een zakelijke rekening openen heeft bovendien als voordeel dat iedereen van begin af aan het juiste rekeningnummer van jou heeft en dat je niet na een tijdje nog een wijziging hiervoor door moet geven. Vaak vergeten mensen dit namelijk in het adresboek van hun bank te veranderen, waardoor het toch naar het verkeerde rekeningnummer over wordt gemaakt.

Wel of niet?

Er zitten dus voor- en nadelen aan een zakelijke rekening openen:

  • je maakt op die manier extra kosten
  • de bank biedt je meer mogelijkheden
  • je geeft duidelijkheid aan klanten

Wat dan te doen? Dat kan niemand voor jou bepalen, je zult hier echt zelf een beslissing over moeten nemen. Natuurlijk kun je daarvoor nog wel wat extra informatie gebruiken, zodat je een weloverwogen besluit kunt nemen. Besluit jij dat een zakelijke rekening openen voor jou de beste optie is? Dan is het goed om te weten waar je op moet letten bij het uitkiezen van een bank. Denk dan aan zaken als vaste kosten, maar ook aan variabele kosten. Denk ook aan extra’s die bepaalde banken bieden of aanbiedingen die zij voor nieuwe klanten hebben. Meer informatie over dit onderwerp kun je vinden bij Bankrekeningopenen.nl, zij hebben hierover veel info op een rijtje gezet. Door dit goed door te nemen, net als de tips die zij bieden, kun jij zelf een goede keus maken. Voordat je een zakelijke rekening openen gaat, moet je dus zeker even een bezoek brengen aan Bankrekeningopenen.nl!