Ontspanning nodig? Ga op Puglia vakantie

Puglia is een prachtige regio aan de kust in het zuidoosten van Italië, aan de Adriatische zee. Het is er sprookjesachtig: prachtige uitzichten, schattige kustplaatsjes, weelderige olijfbomen, en uitgestrekte landschappen. Allemaal ingrediënten die een Puglia vakantie aantrekkelijk maken. De regio, ook wel Apulia genoemd, ligt in de hak van de laars die Italië vormt, dus ver in het zuiden waar veel zon is. Tijdens een Puglia vakantie bent u dus verzekerd van mooi weer. Het is echter niet zo dat een Puglia vakantie automatisch uitdraait op een strandvakantie. Er zijn mogelijkheden te over om te genieten en ontspannen aan het strand, maar er is veel meer te ondernemen. Zo is het een van dé archeologische regio’s in Italië, en is er dus een rijke geschiedenis te bekijken, met onder andere opgravingen en historische dorpen. Hierbij horen ook de mooie pleinen die te bezichtigen zijn. Deze combinatie van rijke historie en prachtige natuur maakt dat u tijdens uw Puglia vakantie mooie fietstochten kunt maken. Fiets door de wijngaarden en olijftuinen, maar maak ook tussenstops in de betoverende dorpjes en op de stranden. De natuur bovengronds is prachtig, maar u kunt ook ondergronds terecht, in bijvoorbeeld de indrukwekkende grotten van Castellana. U kunt een tocht maken door de ondergrondse gangen en de enorme zaal bekijken die zich heeft gevormd en stilstaan bij de wonderlijke loop der natuur. Verder staat Italië natuurlijk bekend als het land van de heerlijke pizza’s en pasta’s. Tijdens uw Puglia vakantie kunt u natuurlijk ook lekker eten in de regio en genieten van de Italiaanse keuken en de smakelijke plaatselijke keuken. Door de locatie van de regio is het er gedurende het grootste deel van het jaar mooi weer. Als u niet kunt genieten van temperaturen van rond de 30 graden Celsius, kunt u uw Puglia vakantie ook de in de lente, de herfst, of zelfs de winter plannen. Een ander voordeel van de locatie is dat het nog niet zo bekend is onder toeristen. Andere plekken in Italië, als Toscane en Umbrië, zijn veel bekender, maar daardoor zijn er ook veel meer toeristen. In Puglia zijn vooralsnog minder toeristen, maar dit duurt waarschijnlijk niet lang meer. De streek is prachtig, dus het is aannemelijk dat er binnenkort een omslagpunt plaatsvindt en de regio overspoeld zal worden door toeristen. Als u nog een stukje authentiek Italië wilt zien is het aan te raden om uw Puglia vakantie snel te boeken. Dit kunt u doen via Puglia Reizen. Hieronder zal besproken worden wat Puglia Reizen voor u kan betekenen bij het boeken van uw Puglia vakantie.

Waar kan ik een Puglia vakantie boeken?

Voor het boeken van een Puglia vakantie bent u aan het juiste adres bij Puglia Reizen. Dit bureau is gespecialiseerd in allerlei soorten onderkomens in de regio, van vakantiehuizen tot resorts en van hotels tot villa’s. Er is dus voor ieder wat wils in verschillende prijsklassen. De prijs-kwaliteitverhouding is goed en Puglia Reizen is betrouwbaar. Alle mogelijke accommodaties waar u tijdens uw Puglia vakantie kunt verblijven die u kunt vinden op de website van Puglia Reizen, worden geregeld bezocht door werknemers, waardoor de kwaliteit gewaarborgd blijft. Bovendien is de service altijd goed en kunt u advies krijgen over uw Puglia vakantie. We zullen nu een aantal accommodaties bespreken die u via Puglia Reizen kunt huren, zodat u een beeld krijgt van de mogelijkheden.

  • Een vakantiewoning voor zeven personen bij San Michele Salentino (vlakbij Ostuni). Er zijn zeven slaapplekken in de kamer, verdeeld over vier slaapkamers. Daarnaast zijn er twee badkamers. De afstand tot de zee is 14 kilometer, maar u kunt te allen tijde een duik nemen in het zwembad die bij deze privé villa ligt.
  • Een bed & breakfast vlakbij de stad Monopoli. Het gaat hier om een zogeheten ‘masseria’: een bed & breakfast waarbij normaliter (en in dit geval ook) een zwembad en een tuin liggen om lekker in de relaxen. Masseria zijn kenmerkend voor de Puglia regio. Deze bed & breakfast ligt ongeveer zes kilometer van de zee.
  • Appartementen vlakbij Gallipoli. Het gaat hier om een zogenaamde ‘agriturismo’. Dit zijn boerenbedrijven die primair worden gebruikt voor agricultuur, maar secundair voor toerisme. Agriturismo’s  komen veel voor in Italië. Op deze agriturismo zijn zes appartementen te huren die verschillen in grootte. Er zijn appartementen voor twee personen, voor vier personen en voor zes personen. Tevens is er een zwembad aanwezig. Het ligt op twee kilometer afstand van de zee.
  • Een hotel vlakbij Ortranto. Het hotel ligt midden op het platteland, en er is dus een prachtig uitzicht op de olijfbomen en de natuur van Puglia. Er zijn twaalf kamers te huren in het hotel. Ortranto, een prachtige stad met een rijke historie, is op één kilometer afstand.
  • Een privé villa met zwembad bij Polognano a Mare. Dit is een villa voor zes personen, met twee slaapkamers en één badkamer. De afstand tot de zee is drie kilometer.

Zoals u kunt lezen zijn er veel opties wat betreft de accommodaties tijdens uw Puglia vakantie. Natuurlijk worden op de website voor elke mogelijke accommodatie de prijs en de aanwezige voorzieningen gegeven. Daarnaast kunt u foto’s bekijken van de accommodaties.

Meer informatie?

Voor meer informatie over het boeken van uw Puglia vakantie accommodatie via dit bureau kunt u kijken op de website: http://www.puglia-reizen.com/. Hier vindt u vanzelfsprekend ook de contactgegevens, zodat u contact kunt opnemen als u vragen of opmerkingen heeft