Ptfe is een uitstekende isolator

Zoekt u een materiaal dat u kunt gebruiken als kritische toepassing? Dan is het eerste wat ons te binnen schiet Ptfe. Wij van hpproducts.nl kunnen Ptfe leveren in iedere gewenste hoeveelheid en capaciteit. U kunt het gebruiken als isolatiemateriaal en kan zowel lage als hoge temperaturen weerstaan en vasthouden. Verscheidene vulstoffen kunnen wij voor u vermengen met Ptfe basispoeder om de eigenschappen van deze vulstoffen te verbeteren. Als vulstoffen gebruiken wij onder andere glasvezel, glazen kralen, koolstof, grafiet, molybdeen disulfide en brons.. Zoals u wel zult begrijpen kunt u Ptfe enkel verlijmen op geƫtst materiaal. Dit materiaal is misschien nog wel beter bekend als een van de merknamen: teflon. Het wordt binnen diverse industrieƫn gebruikt zoals de petrochemische en chemische verwerking. U vindt het daar terug omdat het tegen erg hoge temperaturen oplopend tot maar liefst 260 graden Celsius bestand is. Daarnaast heeft het unieke eigenschappen zoals chemische inertie. Dat wil zeggen dat dit materiaal niet wordt aangetast door zowel sterke zuren als logen. Binnen deze industrie kunt u het gebruiken voor pakkingen, bekledingen, pomponderdelen, ringen, afdichtingen, spacers en dipbuizen. Het is aldus inert en daarom is het tevens en uitstekende halfgeleider. Het weerstaat hoge temperaturen maar ook zeer lage temperaturen: tot maar liefst -200 graden Celsius! Dit is dan ook reden waarom Ptfe erg populair is voor het maken van computerchips, waaronder de inkapseling van apparaten voor kwartsverwarmingselementen.

Een perfecte fluorkoolstofverbinding: kies voor Ptfe

Tot dusver hebben we de chemische en de halfgeleiderindustrie genoemd. Maar wist u dat Ptfe ook een erg goede isolator is? Dat had u waarschijnlijk al wel opgemaakt door het feit dat het oude en hitte zo goed weerstaat. Draden en kabels worden vaak gewikkeld in folie van dit materiaal en maakt Ptfe tot een van de beste isolatoren voor elektrische toepassingen waarbij u zelfs kunt denken aan hoogspanningscomponenten voor elektrische installaties. Een aantal andere markten waar Ptfe in trek is zijn:

  • Voedsel, dranken en de farmaceutische industrie,
  • Offshore omdat het tegen alle weersomstandigheden bestand is,
  • En natuurlijk als laboratoriumtoepassing. U treft deze stof veelvuldig aan in wetenschappelijke laboratoria en universiteiten. Denk aan leidingen, buizen en vaten die het oppervlak niet verontreinigen!

Op onze website kunt u alle toepassingen en opties nog eens rustig doorlezen. Zie de technische gegevens in een overzichtelijke tabel en neem ook even contact met ons op als u zich afvraagt welke stoffen u het beste kunt gebruiken voor uw doeleinden. Wist u overigens dat deze Teflonplaten gebruikt werden als hitteschilden van de Space Shuttles van de NASA? Dat is de manier waarop deze ruimtevaartuigen terug in de atmosfeer en dus door de ozonlaag konden terugkeren. De hittebestendigheid van dit materiaal is dus ongekend.

We produceren diverse halffabricaten.

Halffabricaten zijn producten voor de basisindustrie. Binnen elke tak kunnen we een halffabricaat afleveren zoals een stof waarmee u uw producten verder kunt bewerken of afronden. Het voorzien van de juiste isolatie voor uw machines is van het grootste beland binnen zowel de industrie als de wetenschap. Voor fluorkoolstofverbindingen zoals Ptfe maar ook voor PFA en FEP bent u bij ons aan het juiste adres. Ook produceren we kunststoffen zoals PVC en PE maar ook tape. Binnen iedere markt zal er daarom een uitstekend product te vinden zijn binnen onze catalogus. Wilt u graag Ptfe kopen? Neem dan persoonlijk contact met ons op door een e-mail te sturen, te bellen of door bij ons in Raamsdonksveer, Noord-Brabant, langs te gaan. Daar kunt u vele producten met eigen ogen bekijken en kunnen we u helpen en adviseren om het toe te passen op uw specifieke eindproduct. Lees meer..