Volg nu een cursus bosmaaier bij Terratrainingen.nl

Cursus bosmaaier

Wanneer u veelvuldig gebruik maakt van een bosmaaier, is het aan te raden om een cursus voor de bosmaaier te volgen. Er gebeuren namelijk veel ongelukken met maaiers die voorzien zijn van een benzine- of een elektrische motor. Hierbij kunt u denken aan:

  • Opspattende steentjes
  • Verkeerde gebruikshouding van de maaier
  • Oogletsel door onzorgvuldig gebruik van de persoonlijke beschermingsmiddelen

Voor het volgen van een cursus voor de bosmaaier gaat u naar Terratrainingen.nl. Het is fijn om te weten dat de trainingen zowel incompany als via een open inschrijving gevolgd kunnen worden. Zo’n cursus is overigens in één dag te volgen en bestaat zowel uit theorie als praktijk. U leert over het onderhouden van de maaier, het gebruik van PBM’s, werkhouding en meer. Wilt u meer te weten komen over de mogelijkheden of u gelijk inschrijven? Bezoek dan de site.

Daarom volgt u een cursus bosmaaier

Het gras is alweer even aan het groeien. Dat is een mooi gezicht en betekent dat de lente dan toch echt is begonnen. Het betekent echter ook dat het maaiseizoen weer van start is gegaan. Hoe leuk het ook is om naar groeiend gras te kijken, het betekent ook dat er weer een hoop werk ligt te wachten. Dat is niet alleen het geval voor particulieren die een stukje gras bij huis hebben, maar ook voor de mensen die voor hun beroep werkzaam zijn in tuinen en verantwoordelijk zijn voor het bermonderhoud. Niet alleen is hoog gras onhandig, het kan ook zorgen voor zeer onveilige taferelen. U hebt het vast al eens meegemaakt dat u aan het wachten bent om de weg over te kunnen steken, maar uw zicht ernstig belemmerd wordt door het hoge gras. Van veilig oversteken is er dan al geen sprake meer. Omdat u toch de weg over moet, besluit u om toch maar de sprong te wagen. Dat kan behoorlijk pittige gevolgen hebben. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor degene die u aan kan rijden. Vaak wordt voor het maaien een bosmaaier gebruikt. Dat is omdat een reguliere maaier niet kan komen op bepaalde plekken of omdat het stukje daarvoor te klein is. In de bermen van wegen zijn vaak borden geplaatst, is er sprake van een vangrail en staan er om de paar meter lantaarnpalen. Dan is het gebruiken van een bosmaaier de enige optie om alles weer netjes kort te krijgen. Het vak van een bosmaaier dient echter niet onderschat te worden. Er is een cursus voor de bosmaaier nodig om hier veilig mee overweg te kunnen. Zonder het volgen van een cursus voor de bosmaaier is het risico op het ontstaan van letsel aanzienlijk groter. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er ook oud ijzer of stenen in de berm liggen. Wanneer met dit raakt met een bosmaaier, kunnen de gevolgen niet te overzien zijn. Tijdens een cursus voor de bosmaaier leert men bijvoorbeeld welke veiligheidsmaatregelen men moet treffen. Tijdens een cursus bosmaaier zult u ook leren dat gehoorbescherming ontzettend belangrijk is. Er komt namelijk nogal wat lawaai af van zo’n apparaat. Een cursus voor de bosmaaier dient jaarlijks gevolgd te worden voor mensen die dit werk voor hun beroep doen.

Vind eenvoudig de training van uw voorkeur

Wilt u ook een cursus voor de bosmaaier volgen? Dan gaat u daarvoor naar de website Terratrainingen.nl. Dat is een website waar u kunt kiezen uit het volgen van tal van trainingen die worden gegeven door experts op dit gebied. Gebruik de zoekbalk om eenvoudig de cursus te vinden van uw keuze. Mocht u vervolgens nog vragen hebben, dan kunt u gebruik maken van de contactgegevens.